Nothing else matters …

Sve moze da me pogadja: gubitak posla, stres, problemi ovdje i ondje, skola, itd itd da ne nabrajam. Al u momentu kada je dijete bolesno sve stane i sve drugo izgubi smisao. Postane bitna samo jedna stvar – da moje dijete bude bolje. I dok se to ne desi, moj svijet se ne vrti. Ja nisam ja. Imam glavobolju, ne mogu da spavam, muka mi je ….

Borimo se sa nekim temperaturicama vec od subote, koje dodju i prodju (pojave se jednom dnevno) a popracene su bolom u stomacicu oko pupka. Danas idemo kod pedijatrice jer hocu da se obave testovi. Sve sam mislila proci ce, posebno sto kada skinemo temperaturicu ucini nam se da je to to i da se nece vise vracati, a onda eto je opet sutradan navece. Posto nema nikakvih drugih simptoma (proljev, povracanje) onda me bas brine sta bi to moglo da bude sa stomacicem? Ako ima kakvih roditelja u blizini da me utjese, molim vas dajte mi koju rijec ohrabrenja. Ja sam svakako unaprijed zahvalna.

5 Replies to “Nothing else matters …”

  1. Draga sreckovicka, ako nije visoka temp ja je ne skidam vec pustim da se organizam sam izbori, tek 38 sa 5 dam sirup i masiram.
    Nazalost kod nas je vrijeme virusa pa ne mozes biti miran, a svi roditelji su poput tebe obezglavljeni kad je dijete bolesno, medjutim uvijek bude sve u redu hvala Bogu 🙂

    U svakom slucaju kad vec drzi duze od dva dana najbolje odvesti kod pedijatra i svakako je vazno da pije tecnost, a ako odbija hranu ne brini se jer nije frka ako ne jedu.

    Molim Boga da vam olaksa i da sto prije ozdravi.

    Majcinstvo je najtezi “posao” na svijetu

  2. Hvala draga Krajiskinja. Danas cemo probati da vidimo jednu nasu pedijatricu da je pitamo za misljenje. Najvise me brine sto se vraca. On je super, igra se, sve ok. I onda samo stomacic ga zaboli, u tom se pojavi temperatura. Zajedno dodju i odu. Eto to me brine sto je nekako cudno. Ne ide sada visoko, oko 38.5 i samo se jedan dan popela na 41 (u nedjelju). To me izbezumilo, al odmah smo je skinuli i vise se nije tako visoka pojavila. Nikako da se to prodje pa mi ne da mira. Ne mogu ni da spavam vala.

  3. Svakako ga onda odvedi na pregled.
    Ne znam kakav vam je sistem zdravstva gore, kad kazes da ces vidjeti da pedijatricu pitas za misljenje, mozda bi pregled bio bolja varijanta i oni osnovni nalazi sedimentacija i leukciti.
    Djeca su sklona cim pocne socijalizacija razboljevanju jer treba proci period adaptacije na vise vrsta bakteeija i virusa. Skontala sam da je krenuo u skolu?

  4. A ide on u neki kao dnevni boravak, nije jos kao tipicna skola al pocece u septembru. Tek smo se prije jedan mjesec vratili iz Bosne i ovdje smo upali u neke boze sacuvaj viruse. Svi su bolesni. garant je nesto pokupio. Mozda je to prilagodjavanje u pitanju. Ko ce mu ga znati.
    A ova pedijatrica je nasa zena, iz Bosne, radi ovdje u Kanadi. Ona ce samo dati svoje misljenje i uputiti nas dalje ako trebaju dodatni pregledi. Javim vala kako bude.

  5. To adaptiranje zna potrajati, a najprije da je pokupio viruse jer promjenom sredine djeci često oslabi imunitet.

    Svakako javi i sretno!

    Ovdje je bio recept kod alkemicara i ja sam to pravila, s narom i medom plus kasikica curokotovog ulja, i mogu ti reci da je moje zvire odlicno podnijelo ove viruse, al smo fakat i nar sam tukli danima.

    Bice sve u redu mama, ne brini se :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*